Det ska vara enkelt med friskvård!

 

”Ingenting är omöjligt – det omöjliga tar bara lite längre tid”

Citatet kommer från Ki Hummelgren. Hon är personalchef på fastighetsbolaget Hufvudstaden. Sedan Ki kom till Hufvudstadens kontor mitt i centrala Stockholm 2008, har hon satsat helhjärtat på friskvård och hälsa för personalen.

 Människor som mår bra utvecklar både sig själva och företaget, anser Ki. Därför är friskvård och hälsa viktigt och också verkligt på Hufvudstadens kontor där 90 personer arbetar.  Det som Ki ser som en utmaning i hennes jobb är att inspirera varje medarbetare till att hitta något hon eller han trivs med.

-          Alla gillar ju inte spinning, säger Ki. Vi gör en hel del aktiviteter tillsammans. Det är trevligt och det stärker sammanhållningen på företaget. Sedan gäller det ju för var och en att hitta något som ger motion och välbefinnande varje dag. Hon berättar om ”Hälsotrappan”, en form av individuell tävling som pågick under en längre tid, där flera medarbetare presterade långt över sin egen förväntan.  Både för dem och för mig var det ett bevis på att om man ger saker och ting tid och motivation så klarar man mycket mera än man någonsin kunde tro.

Välbefinnande handlar om mera än motion. Varannan vecka kommer Nyvana Förretagsmassage till Hufvudstadens kontor. Då omvandlas konferensrummet till en behagligt upplyst och dämpad miljö där medarbetarna får en halvtimmes avkopplande massage.

-           Det är smidigt med Nyvanas tidbokningssystem för där går var och en in och bokar den tid som passar. Nyvana har med sig den utrustning som behövs så vi ser bara till att det finns ett rum. Det är allt.

Ki har tidigare arbetat tillsammans med Nyvana Företagsmassage under sina 15 år på Länsförsäkringar så det var ett självklart val att också satsa på massage på jobbet på Hufvudstaden.

-          Till en början var det en del som var tveksamma men även här gäller det att ha tålamod, säger Ki. Nu blir tiderna snabbt fullbokade och det är både män och kvinnor som nyttjar möjligheten. De anställda står för en del av kostnaden själva och företaget subventionerar resten.

Förutom att ha en eldsjäl som motiverar och inspirerar, menar Ki Hummelgren att det är viktigt att det är lätt och smidigt för personalen att delta i företagets friskvårdsarbete. Ett exempel på det är att kunna betala sin massagetid med avdrag på lönen istället för att behöva betala med kontanter eller på räkning.